Κάνουμε Τις Επιθυμίες Σας, Ταξίδι! Η Exotic Tours είναι μια σύγχρονη εταιρία ταξιδιωτικών υπηρεσιών, με εικοσαετή εμπειρία που προσφέρει ένα μεγάλο εύρος ταξιδιωτικών επιλογών, με απόλυτη εξειδίκευση στο χώρο των εξωτικών προορισμών.

Τελευταία άρθρα
Top
Image Alt

Γαστρονομικά Ταξίδια

Ταξίδια Γαστρονομικά

Το καλό φαγητό και το καλό ποτό που το συνοδεύει αποτελούν εμπειρία και κίνητρο για έναν ταξιδιώτη να επισκεφθεί έναν τόπο ξανά και ξανά.

Εξάλλου, κάθε ταξίδι είναι και μια ευκαιρία να δοκιμάσετε και νέες γεύσεις! H Exotic Tours έχει ανακαλύψει και έχει προετοιμάσει ειδικά για εσάς μοναδικά γαστρονομικά ταξίδια για να βιώσετε πρωτόγνωρες και απολαυστικές γευστικές εμπειρίες. Καθένας προορισμός και μία ξεχωριστή απόλαυση. Από το Ιράν, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, το Βιετνάμ, τη Νότιο Κορέα, την Ταϊλάνδη, το Μπαλί, το Περού, αλλά και από το Βελιγράδι, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Νέα Υόρκη… Η μαγειρική τέχνη και η γαστρονομία συνθέτουν το πακέτο ενός ταξιδιού μνήμης διαμέσου της γεύσης. Ο τρόπος ζωής ενός τόπου αντανακλάται στο φαγητό και το ποτό μέσω της διαδικασίας αλλά και των υλικών από τα οποία αυτά παράγονται. Οι ιδιαιτερότητες της γεύσης από την κουζίνα μιας περιοχής είναι πολλές φορές συνδεδεμένες με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας της, ενώ αποκαλύπτουν στοιχεία της πολιτιστικής και της οικονομικής ιστορίας της. Συγχρόνως, η γεύση μοιάζει να είναι ένας τρόπος επικοινωνίας· ένας τρόπος να μιλήσει κανείς στην καρδιά του άλλου. Στο διάβα των αιώνων οι γαστρονομικές συνήθειες των λαών αποτέλεσαν πολιτιστικό δεσμό ισχυρότερο, ίσως, από τον γλωσσικό ή από κάθε άλλου είδους επίδραση.

Με τον ελληνικό όρο «γαστρονομία», σε διεθνή βάση σήμερα, χαρακτηρίζεται η τέχνη της απόλαυσης εκλεκτής τροφής, στην οποία περιλαμβάνονται όχι μόνο η επιλογή και η παρασκευή της τροφής αλλά και η παρουσίασή της. Στις μέρες μας τα γαστρονομικά ταξίδια, όπως αλλιώς λέγεται ο γαστρονομικός τουρισμός -και ο οινοτουρισμός-, αναδεικνύονται στη νέα μεγάλη τάση που επικρατεί στον χώρο του τουρισμού παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το 44% των ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο θεωρεί πρωταρχικό παράγοντα επιλογής προορισμού για διακοπές την τοπική γαστρονομία.

Η Exotic Tours, πρωτοπόρος πάντα στις νέες τάσεις, προχώρησε σε μία μοναδική συνεργασία με τον Chef – Culinary Expert Βαγγέλη Δρίσκα και διοργάνωσε μία σειρά από μοναδικά ταξίδια, πλούσια σε πολιτισμικά στοιχεία αλλά και με έντονη γαστρονομική δραστηριότητα. Τα ταξίδια αυτά επιμελήθηκε και συνόδευσε ο Βαγγέλης Δρίσκας.

Από τις εκλεπτυσμένες γεύσεις των γκουρμέ εστιατορίων έως το street food έχουμε βρει ό,τι καλύτερο και αυθεντικότερο διαθέτει στην τοπική του κουζίνα ο προορισμός στον οποίο επιθυμείτε να ταξιδέψετε.

Επιλεγμένοι προορισμοί

Ενδιαφέρομαι

    You don't have permission to register