Κάνουμε Τις Επιθυμίες Σας, Ταξίδι! Η Exotic Tours είναι μια σύγχρονη εταιρία ταξιδιωτικών υπηρεσιών, με εικοσαετή εμπειρία που προσφέρει ένα μεγάλο εύρος ταξιδιωτικών επιλογών, με απόλυτη εξειδίκευση στο χώρο των εξωτικών προορισμών.

Τελευταία άρθρα
Top
Image Alt

Ιράν

Ιράν (Περσία) από 1.760 €

Το Ιράν είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία, αφού υπήρξε η κοιτίδα ενός από τους λαμπρότερους πολιτισμούς του αρχαίου κόσμου, υπολείμματα του οποίου υπάρχουν σε όλες τις πόλεις του Δυτικού και Κεντρικού Ιράν. Παράλληλα, η μετέπειτα διάδοση και επικράτηση του ισλαμισμού θεμελίωσε έναν πολιτισμό μονοδιάστατο συνδεδεμένο με τις μουσουλμανικές παραδόσεις, με στοιχεία διάσπαρτα σε όλες σχεδόν τις ιρανικές πόλεις.

Εξαίρεση σ” αυτόν τον πολιτισμικό κανόνα αποτελεί η Τεχεράνη, που, αν και αποτελεί πρωτεύουσα μιας μυθικής χώρας, εντούτοις στερείται παντελώς ιστορικού παρελθόντος και ενδιαφέροντος.
Δαρείος, Περσικοί πόλεμοι, Ισφαχάν, Ξέρξης, Φερντοσί, Περσέπολη, Ομάρ Καγιάμ, Σιράζ… Ονόματα, προσωπικότητες, τοπωνύμια και καταστάσεις, όλα φορτωμένα με Ιστορία και μύθους, που συντελούν καθοριστικά στην απόφαση να ταξιδέψει κανείς στη γη του Ιράν, ακολουθώντας τα χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είκοσι τρεις αιώνες μετά το πέρασμα του Μακεδόνα Στρατηλάτη, η γεωγραφική καρδιά της περσικής αυτοκρατορίας εξακολουθεί να διατηρεί ζωντανή την παράδοση ενός πανάρχαιου πολιτισμού, ο οποίος έχει να επιδείξει θαυμαστές πνευματικές και καλλιτεχνικές δημιουργίες απ” όλο το φάσμα της ιστορικής διαδρομής του.

Για να διαβείτε όμως τις πύλες του Ιράν, χρειάζεται να αγνοήσετε την προπαγάνδα των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης που κάνουν λόγο για μια χώρα απαγορευμένη και επικίνδυνη, ειδικότερα μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979 και την εγκαθίδρυση ενός θεοκρατικού καθεστώτος. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που η αρχαία Περσία των σχολικών βιβλίων έχει ταυτιστεί στη συνείδησή των περισσοτέρων με τον ισλαμικό φανατισμό. Πρόκειται ωστόσο για έναν ατυχή παραλληλισμό που απέχει παρασάγγας από την ταξιδιωτική πραγματικότητα που πρόκειται να αντικρίσει κανείς κατά την παρουσία του στο Ιράν.

Γιατί πίσω από το πέπλο της ισλαμικής επανάστασης, των τσαντόρ και της θρησκευτικής ηθικής, κρύβονται άνθρωποι αφοπλιστικά ευγενικοί και αυθεντικοί, που θα χαρούν πραγματικά να σας τιμήσουν με την αγνή φιλοξενία τους. Ως ξένοι -και κυρίως ως Έλληνες- θα γνωρίσετε έναν πρωτόγνωρο σεβασμό από τους απογόνους των Αχαιμενιδών, οι οποίοι ξέρουν να επιβραβεύουν κάθε ενδιαφέρον που θα δείχνετε ως ταξιδιώτες και ως άνθρωποι για τον τόπο τους.

Συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, να σας ενημερώσουμε για τιμοκαταλόγους, ξενοδοχεία και παροχές και να οργανώσουμε το ταξίδι σας.

Κατέβασε το έντυπο

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

    You don't have permission to register