Κάνουμε Τις Επιθυμίες Σας, Ταξίδι! Η Exotic Tours είναι μια σύγχρονη εταιρία ταξιδιωτικών υπηρεσιών, με εικοσαετή εμπειρία που προσφέρει ένα μεγάλο εύρος ταξιδιωτικών επιλογών, με απόλυτη εξειδίκευση στο χώρο των εξωτικών προορισμών.

Τελευταία άρθρα
Top
Image Alt

Ιαπωνία

Ιαπωνία

Αποκαλείται από τους κατοίκους της Νιχόν (Nihon) ή Νιπόν (Nippon) και το όνομά της είναι συνδυασμός δύο ιδεογραμμάτων, που σημαίνουν ήλιος και αρχή. Η Ιαπωνία αποτελείται από τέσσερα μεγάλα νησιά (Χοκάιντο, Σικόκου, Κιούσου και Χονσού), τα οποία συνοδεύονται επίσης από χιλιάδες μικρότερα και εκτείνονται σε ένα μεγάλο μέρος του Ιαπωνικού Πελάγους.

Ταξίδι σε έναν αναπτυγμένο προορισμό, με πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο, αλλά και το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Η Ιαπωνία, με την τεράστια τεχνολογική  ανάπτυξή της, τις μεγαλουπόλεις της και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική της, συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Σε απόλυτη αντίθεση με τη φουτουριστική εικόνα της, η Ιαπωνία είναι ένας προορισμός που κρατά ζωντανές τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της. Ένας μοναδικός προορισμός που θα σας κάνει να βιώσετε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο και συνάμα ένα ταξίδι στο αύριο. Γοητευτική και εξωτική, βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη.

Κήποι, παλάτια, γραφικά χωριά, το βουνό Φούτζι με το εξαιρετικά συμμετρικό κωνικό σχήμα του που κρύβει ένα ενεργό ηφαίστειο, το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο με τα 87.000 εκθέματα, το παραδοσιακό Κιότο και τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου στο Τόκιο κάνουν την Ιαπωνία μοναδική.

Ο σύγχρονος ιαπωνικός τρόπος ζωής αποτελεί έναν συνδυασμό παραδοσιακής και σύγχρονης κουλτούρας. Οι πολεμικές τέχνες (καράτε, τζούντο, κέντο, αϊκίντο και ζίου ζίτσου), το Θέατρο (Νο, Kyogen, Καμπούκι με το έντονο μακιγιάζ και τις μάσκες, το παραδοσιακό κουκλοθέατρο Bunraku) και η τελετουργία του τσαγιού, όπου τονίζονται η σπουδαιότητα του πνεύματος, η επιθυμία της υλικής απλότητας και της πνευματικής ελευθερίας και πληρότητας, θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές.

Ως προς τη γαστρονομία, η ιαπωνική κουζίνα είναι γνωστή ανά τον κόσμο. Μπορεί η αυθόρμητη απάντηση στην ερώτηση «Τι τρώνε στην Ιαπωνία;» να είναι «σούσι», αυτό όμως είναι μόνο ένα μέρος, αφού η τοπική κουζίνα θα σας προσφέρει ένα ταξίδι σε πολλές ιδιαίτερες προτάσεις. Στο Τόκιο η αίσθηση της γεύσης είναι μεγάλης σπουδαιότητας και γι’ αυτό η ιαπωνική πρωτεύουσα έχει αναδειχθεί σε γαστρονομικό προορισμό της υφηλίου μας, συγκεντρώνοντας τα περισσότερα αστέρια Michelin στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα εστιατόρια που τιμήθηκαν με το πολύτιμο αστέρι Michelin σερβίρουν ευρωπαϊκές γεύσεις.

Το παραδοσιακό ένδυμα της Ιαπωνίας είναι το κιμονό που μεταφράζεται αυτολεξεί ως «αυτό που φοριέται». Τέχνη και μόδα συμβαδίζουν στον σχεδιασμό ενός κιμονό που χαρακτηρίζεται από το σχήμα «Τ» και τις έντονες διακοσμητικές του λεπτομέρειες. Από το 1600 έως σήμερα η σημασία του κιμονό έχει αλλάξει, συμβολίζει όμως ακόμα και σήμερα την παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη.

Ένα ταξίδι στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, του τσαγιού και της τέχνης!

Συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, να σας ενημερώσουμε για τιμοκαταλόγους, ξενοδοχεία και παροχές και να οργανώσουμε το ταξίδι σας.

 

Κατέβασε το έντυπο

Προγράμματα

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

    You don't have permission to register