Κάνουμε Τις Επιθυμίες Σας, Ταξίδι! Η Exotic Tours είναι μια σύγχρονη εταιρία ταξιδιωτικών υπηρεσιών, με εικοσαετή εμπειρία που προσφέρει ένα μεγάλο εύρος ταξιδιωτικών επιλογών, με απόλυτη εξειδίκευση στο χώρο των εξωτικών προορισμών.

Τελευταία άρθρα
Top
Image Alt

Σρι Λάνκα

Σρι Λάνκα από 1.220€

Η Σρι Λάνκα είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Ινδικού Ωκεανού, με πληθυσμό που αγγίζει τα 21 εκατομμύρια, και βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ινδίας. Γνωστή για τις αρχαίες πολιτείες, τα θρησκευτικά μνημεία, τους πολύτιμους λίθους, τις φυτείες τσαγιού, τα μπαχαρικά, τις υψηλές θερμοκρασίες, τις εντυπωσιακές παραλίες και τα τροπικά δάση της, η Σρι Λάνκα είναι ένας νησιωτικός προορισμός που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν επισκέπτη. Ένας κόσμος διαφορετικός, μυστηριακός και μαγευτικός θα ξεδιπλωθεί μπροστά σας στο ταξίδι σας σε αυτό το πανέμορφο τροπικό νησί. Προορισμός με μεγάλη πνευματικότητα, αλλά και ένα ταξίδι που θα σας αφήσει με πολύχρωμες εικόνες και δυνατά συναισθήματα, η Σρι Λάνκα είναι ένα μοναδικό μείγμα αντιφάσεων. Στο ταξίδι αυτό θα απολαύσετε υπέροχα τροπικά δάση, εντυπωσιακούς καταρράκτες, καταπράσινες κοιλάδες, παλιές πόλεις στη ζούγκλα, αλλά και πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα και έντονη νυχτερινή ζωή.

Αρχικός προορισμός σε ένα ταξίδι στη Σρι Λάνκα, που έως το 1972 ήταν γνωστή ως Κεϊλάνη, είναι η πόλη του Κολόμπο. Η μεγαλύτερη πόλη και τύποις πρωτεύουσα, μια και η διοικητική πρωτεύουσα είναι το Κότε, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Στο Κολόμπο το σκηνικό δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της Ιστορίας του νησιού: προορισμός με έντονη παρουσία της αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής -από το νησί πέρασαν Πορτογάλοι, Ολλανδοί και Βρετανοί άλλωστε-, κάποια εντυπωσιακά κτίρια, λιτά σπίτια και χρώματα, αρώματα Ασίας. Ανερχόμενος εξωτικός προορισμός, η Σρι Λάνκα με τα οκτώ μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, από ερείπια αρχαίων πόλεων έως απίστευτα διατηρημένους βουδιστικούς ναούς, αλλά και με τις ατελείωτες χρυσές αμμώδεις ακτές, τις καταπράσινες κοιλάδες, τα δύο μεγάλα εθνικά πάρκα, καθώς και τους φιλικότατους κατοίκους, είναι ένα ταξίδι απλά ονειρικό!

Ένας προορισμός που δεν πρέπει να παραλείψετε στο ταξίδι σας στη Σρι Λάνκα είναι μια ξενάγηση στο Φρούριο Σιγκιρίγια κοντά στην πόλη Χαμπαράνα. Είναι γνωστό και ως «Φρούριο του Λέοντος», λόγω του τεράστιου λιονταριού που φύλασσε την είσοδο μιας επιβλητικής ακρόπολης και με μεγαλύτερο αξιοθέατό του τις νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις «Παρθένες της Σιγκιρίγια», που βρίσκονται σε μία προστατευμένη εσοχή ενός βράχου. Οι εντυπωσιακές αυτές νωπογραφίες είναι ζωγραφισμένες με γήινες χρωστικές ουσίες πάνω σε ασβεστοκονίαμα.

Φεύγοντας από τη Σρι Λάνκα, βάλτε στις αποσκευές σας για αναμνηστικά από αυτό το ταξίδι παραδοσιακά ξυλόγλυπτα, μεταξωτά, αρώματα, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, κεραμικά, ασημένια και χάλκινα κοσμήματα σε εξαιρετικά σχέδια, χειροποίητα υφαντά, τσάι και μπαχαρικά.

Η Σρι Λάνκα είναι ένας προορισμός παρθένος για ανακάλυψη και ένα ταξίδι όπου οι παραδόσεις χιλιάδων ετών θα σας ταξιδέψουν σε μια άλλη διάσταση.

Συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, να σας ενημερώσουμε για τιμοκαταλόγους, ξενοδοχεία και παροχές και να οργανώσουμε το ταξίδι σας.

Κατέβασε το έντυπο

Προγράμματα

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

    You don't have permission to register