Κάνουμε Τις Επιθυμίες Σας, Ταξίδι! Η Exotic Tours είναι μια σύγχρονη εταιρία ταξιδιωτικών υπηρεσιών, με εικοσαετή εμπειρία που προσφέρει ένα μεγάλο εύρος ταξιδιωτικών επιλογών, με απόλυτη εξειδίκευση στο χώρο των εξωτικών προορισμών.

Τελευταία άρθρα
Top
Image Alt

Ινδία: Ενδεικτικό πρόγραμμα Best of Himalayas 14 ημερών

Tour Plan

1
Ημέρα 1: ΑΘΗΝΑ – ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ
Πτήση από Αθήνα προς Νέο Δελχί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
2
Ημέρα 2: ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ
Άφιξη στο Νέο Δελχί. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας η ημέρα είναι ελεύθερη, με προαιρετική διαδρομή στο Παλιό Δελχί, μέσα από μεγάλα παζάρια κι επίσκεψη στο ναό Jami Masjid.
3
Ημέρα 3: ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ – ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ
Πτήση προς την πρωτεύουσα του Κασμίρ, τη Σριναγκάρ. Σε αυτή την παραμυθένια πόλη, χτισμένη στις όχθες της λίμνης Dal, θα απολαύσουμε τη διαμονή μας σε μαγευτικά καραβόσπιτα, περιτριγυρισμένα από νούφαρα που πλέουν στην ήρεμη επιφάνεια της λίμνης. Θα μαγευτούμε από τις φιγούρες των βαρκάρηδων που οδηγούν τις ξύλινες πιρόγες τους στα φώτα του ηλιοβασιλέματος. Θα έρθουμε σε επαφή με τους ντόπιους οι οποίοι είναι πολύ φιλικοί με τους ξένους, κι αυτό θα το κάνουμε στους υπέροχους κήπους Mughal, αλλά και στις αγορές όπου θα βρούμε χαλιά, υφάσματα, κεντήματα, ξυλόγλυπτες κατασκευές και φυσικά, κασμίρια, που τα πουλούν πλανόδιοι βαρκάρηδες σε εξαιρετικές τιμές.
4
Ημέρα 4: ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ – ΓΚΟΥΛΜΑΡΓΚ
Το Gulmarg, στην καρδιά των Ινδικών Ιμαλαίων, το χειμώνα λειτουργεί σα χιονοδρομικό κέντρο. Την εποχή που θα το επισκεφτούμε εμείς στην εκδρομή που θα κάνουμε την 4η ημέρα, θα είναι ένα παραμύθι υφασμένο από καταπράσινα δάση, μέσα από τα οποία θα περάσουμε σε μια προαιρετική πεζοπορία στα υπέροχα μονοπάτια του.
5
Ημέρα 5: ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ – ΚΑΡΓΚΙΛ
Ξεκινάμε το ταξίδι μας προς το Λαντάκ, μέσα από μια ομολογουμένως δύσκολη διαδρομή, η οποία όμως θα μας αποζημιώσει όχι μόνο μέσω του προορισμού μας, αλλά και με τα εξωπραγματικά τοπία που θα δούμε και θα βιώσουμε σε αυτή. Θα περάσουμε από πυκνά δάση και βαθιά φαράγγια, μέσα από εντυπωσιακές ορεινές διαβάσεις. Περνώντας δίπλα από απίστευτους γκρεμούς, που θα μας προσφέρουν μια εικόνα των πραγματικών Ιμαλαίων, φτάνουμε στο Sonammarg κι από εκεί στην ορεινή διάβαση Zoji La. Φτάνουμε στο Kargil, ένα γραφικό χωριό των Ιμαλαίων όπου και θα διανυκτερεύσουμε.
6
Ημέρα 6: ΚΑΡΓΚΙΛ – Μοναστήρι ΛΑΜΑΓΙΟΥΡΟΥ – ΛΕΧ
Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς το Λαντάκ. Σιγά σιγά τα πυκνά δάση μετατρέπονται σε απόκοσμη ορεινή έρημο με ορμητικούς χείμαρρους. Στα γραφικά ορεινά χωριά θα γευτούμε ζεστό τσάι, θα περιηγηθούμε στα παραδοσιακά μαγαζιά και θα επισκεφτούμε τα πρώτα βουδιστικά μοναστήρια, όπως το Lamayuru. Φτάνουμε στο Leh που είναι η πρωτεύουσα του Λαντάκ το απόγευμα. Ταχτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο όπου παίρνουμε το δείπνο μας και διανυκτερεύουμε.
7
Ημέρα 7: ΛΕΧ (ξενάγηση πόλης και Μοναστήρια Spituk & Phayang)
Το πρωί ξεκινάμε με επίσκεψη στα αρχαία ανάκτορα του Leh. Η όλη εμπειρία στην πόλη θα μας θυμίσει ταινίες και παιχνίδια όπως ο Ιντιάνα Τζόουνς ή η Λάρα Κροφτ. Σε αυτή την ξεχασμένη από το χρόνο πόλη που είναι χτισμένη σε υψόμετρο 3.500 μέτρων, θα απολαύσουμε τις πολύχρωμες αγορές και τα παζάρια όπου κυκλοφορούν άνθρωποι από την ευρύτερη περιοχή, από μικρόσωμους, ντόπιους Λαντάκους, Θιβετιανούς, Ινδούς, Κινέζους, Κασμιριανοί και Μογγόλοι αλλά και νομάδες της κοιλάδας Nubra. Θα επισκεφτούμε δύο ακόμη μοναστήρια, τα Spituk και Phyang χτισμένα στις ορεινές πλευρές του Leh. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στα παζάρια της πόλης όπου θα βρούμε απίστευτα υφαντά, Θιβετιανά κοσμήματα, βουδιστικά αντικείμενα λατρείας και φυλαχτά, μουσικά όργανα και κάθε είδους περίεργα αντικείμενα.
8
Ημέρα 8: ΛΕΧ (Μοναστήρια Thiksey, Shey, Hemis)
Εκδρομή στο οροπέδιο του Λαντάκ, όπου θα επισκεφτούμε κι άλλα βουδιστικά μοναστήρια όπως το Thiksey, το Shey και το Hemis. Θα απολαύσουμε πολύχρωμες βουδιστικές τελετές με θέα τον Ινδό ποταμό. Θα μαγευτούμε από τον ιδιαίτερο στολισμό των μοναστηριών, με τα αλλόκοτα αγάλματα του Βούδα και τις τρομακτικές τοιχογραφίες με δαίμονες στους τοίχους των μονών. Πίσω στο Leh συνεχίζουμε με διάφορες προαιρετικές εκδηλώσεις και δείπνο.
9
Ημέρα 9: ΛΕΧ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΝΟΥΜΠΡΑ
Αναχώρηση από το Leh προς την Κοιλάδα Νούμπρα. Διασχίζουμε τον υψηλότερο δρόμο των Ιμαλαίων, το ονομαστό Khardungla στα 5.620 μέτρα, περνόντας από τα χωριά Horzey * Gangles. Η διαδρομή μας μαγική καθώς το τοπίο εναλλάσσεται συνεχώς μέχρι να μπούμε στην κοιλάδα Shyok και στην συνέχεια στη Νούμπρα. Καθώς στη Νούμπρα δεν υπάρχουν ξενοδοχεία, θα μείνουμε σε έναν πολύ καλά οργανωμένο camp σε ιδιωτικές σκηνές με όλες τις παροχές. Η διανυκτέρευση θα γίνει σε δίκλινες σκηνές με κρεβάτια, κάτω από τον έναστρο ουρανό των Ιμαλαΐων, μια εμπειρία που λίγοι άνθρωποι έχουν την τύχη να απολαύσουν.
10
Ημέρα 10: ΚΟΙΛΑΔΑ ΝΟΥΜΠΡΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΑΝΓΚΟΓΚ – ΟΥΛΕΙΤΚΟΠΟ
Η σημερινή μας μέρα θα μας ταξιδέψει σε ακόμη πιο απίθανα μέρη της Κοιλάδας Νούμπρα και μετά από διαδρομή 2 περίπου ωρών συναντάμε τη λίμνη PANGKOGK σε υψόμετρο 4.250 μέτρα. Στάση για pick nick στη λίμνη και συνεχίζουμε την διαδρομή μας για το Ουλειτκόπο, όπου η διαμονή μας θα γίνει σε οργανωμένο camp ιδιαίτερη αρχιτεκτονικής.
11
Ημέρα 11: ΟΥΛΕΙΤΚΟΠΟ – ΛΕΧ
Πρωινή περιήγηση στο χωρίο Ουλειτκόπο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Λεχ.
12
Ημέρα 12: ΛΕΧ – ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ
Πρωινό ελεύθερο για την τελευταία μας βόλτα στο γραφικό κέντρο του ΛΕΧ και στην πορεία ακολουθεί πτήση για ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας δίπλα στο αεροδρόμιο.
13
Ημέρα 13: ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ – ΑΘΗΝΑ
Αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.
14
Ημέρα 14: ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στην Αθήνα γεμάτοι συγκλονιστικές εμπειρίες από ένα ταξίδι Ζωής έχοντας περιηγηθεί στα ομορφότερα σημεία των Ιμαλαίων.

Τοποθεσία ταξιδιού

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες διαμονής & διατροφής, όπως επίσης και το χρονοδιάγραμμα του ταξιδιού, διαμορφώνονται ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Οι προσδοκίες σας, τα προσωπικά ενδιαφέροντα, η επιθυμητή χρονική διάρκεια, καθώς και ο ενδεδειγμένος οικονομικός προϋπολογισμός, συνθέτουν τα καταλληλότερα κριτήρια για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό ταξίδι όπως εσείς το έχετε ονειρευτεί!
You don't have permission to register