Κάνουμε Τις Επιθυμίες Σας, Ταξίδι! Η Exotic Tours είναι μια σύγχρονη εταιρία ταξιδιωτικών υπηρεσιών, με εικοσαετή εμπειρία που προσφέρει ένα μεγάλο εύρος ταξιδιωτικών επιλογών, με απόλυτη εξειδίκευση στο χώρο των εξωτικών προορισμών.

Τελευταία άρθρα
Top
Image Alt

Κίνα: Ενδεικτικό πρόγραμμα Χρυσό Τρίγωνο 13 ημερών

Tour Plan

1
Ημέρα 1: Αναχώρηση
Αναχώρηση από Ελλάδα και πτήση (μέσω ενδιάμεσου σταθμού), με τελικό προορισμό το Πεκίνο, στην Κίνα.
2
Ημέρα 2: Άφιξη στο Πεκίνο
Άφιξη στο αεροδρόμιο του Πεκίνου, την πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, τη χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο. Μία χώρα άκρως γοητευτική, όπου το παρελθόν ανακατεύεται επίμονα με το μέλλον. Ιδιαίτερα πλούσια σε ιστορικά & πολιτισμικά στοιχεία και γεμάτη με μοναδικά μνημεία στον κόσμο, δημιουργεί στον επισκέπτη μια ανεπανάληπτη μυστηριακή αίσθηση που συνάδει σε άκρως εξερευνητική διάθεση. Το Πεκίνο, όπως κι αν το αποκαλέσει κανείς: «Απαγορευμένη Πόλη» ή «Πρωτεύουσα του Βορρά» σύμφωνα με την ετυμολογική έννοια της ονομασίας Beijing που έχει επικρατήσει διεθνώς, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Εδώ, το πάντρεμα των μύθων της πανάρχαιας αυτοκρατορίας με την γέννηση και την οργιώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας, δημιουργούν τα δυο προσωπεία της πόλης που εναρμονίζονται με τόλμη: αυτό του παρελθόντος, που ενυπάρχει μέσα απ τους θρύλους και τις παραδόσεις και αυτό του μέλλοντος, που έλκει σαν μαγνήτης το παρόν. Υποδοχή στο αεροδρόμιο, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο Πεκίνο.
3
Ημέρα 3: Πεκίνο: ξενάγηση
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ημερήσια ξενάγηση πόλης με γεύμα. Η περιήγηση αρχίζει με τη διάσημη και πολυσύχναστη Πλατεία Tiananmen, την μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου, όπου στεγάζεται το Μαυσωλείο του Μαο Τσε Τουνγκ με το γιγάντιο πορτρέτο του. Κατόπιν, ξενάγηση στην Απαγορευμένη Πόλη, η οποία περιλαμβάνει το αυτοκρατορικό Παλάτι της δυναστείας των Ming, και στη συνέχεια επίσκεψη στα Θερινά Ανάκτορα, χτισμένα σε μια ιδιαίτερα ειδυλλιακή τοποθεσία στις όχθες λίμνης, όπου σήμερα βρίσκεται ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος κήπος στην Κίνα. Προαιρετικά για το βράδυ, Kung Fu Show & δείπνο με παραδοσιακή «πάπια Πεκίνου» Διανυκτέρευση στο Πεκίνο.
4
Ημέρα 4: Πεκίνο: Σινικό Τείχος
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Εκδρομή στο Σινικό Τείχος (τμήμα Badaling), με γεύμα και καθοδόν επίσκεψη σε εργοστάσιο εξόρυξης νεφρίτη. Το τείχος που δεσπόζει σε όλο του το μεγαλείο ως το απόλυτο επίτευγμα της κινεζικής αρχιτεκτονικής, οριοθετεί τα βορειοανατολικά σύνορα της Κίνας, ενώ αποτελεί κολοσσιαίο ανθρώπινο έργο και παράλληλα το μοναδικό ορατό από τη Σελήνη! Στην επιστροφή, στάση για φωτογραφίες στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και ειδικότερα στο Εθνικό Στάδιο «Φωλιά του πουλιού» και το Εθνικό Κέντρο Υγρού Στίβου «Water Cube». Διανυκτέρευση στο Πεκίνο.
5
Ημέρα 5: Πεκίνο: Ναός του Ουρανού > παραδοσιακή συνοικία Hutong
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στο Ναό του Ουρανού (Temple of Heaven), το αρτιότερο αρχιτεκτόνημα της εποχής της δυναστείας των Μινγκ με μοναδικό κυκλικό σχήμα, που για αιώνες φιλοξενούσε τις παραδοσιακές ετήσιες τελετές προσευχής για καλή σοδειά. Ο περιβάλλον χώρος του Ναού είναι ένα δημοφιλές πάρκο για την πρωινή άσκηση εκατοντάδων κινέζων, με συνηθέστερη το περίφημο “Tai Chi”. Εν συνεχεία, επίσκεψη σε εργοστάσιο επεξεργασίας μαργαριταριών. Γεύμα και αναχώρηση για την περιοχή Hutong. Περιήγηση στη συνοικία που περιλαμβάνει επίσκεψη σε μία από τις παραδοσιακές ομώνυμες κινέζικες κατοικίες. Διανυκτέρευση στο Πεκίνο.
6
Ημέρα 6: Πεκίνο (αεροπορικώς) > Σιαν
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την προγραμματισμένη πτήση προς Σιάν (Xi’An). Άφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Βρισκόμαστε πλέον στη κοιτίδα του αρχαίου κινεζικού πολιτισμού! Η Σιάν είναι η πιο ιστορική πόλη της Κίνας, καθώς υπήρξε πρωτεύουσα του «Τσουνγκ Γκουο», δηλαδή του Κεντρικού Βασιλείου όπως είναι το σωστό όνομα που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι για να αναφερθούν στη χώρα τους. Από εδώ ξεκινούσε ο γνωστός σε όλους «Δρόμος του Μεταξιού» που για αιώνες συνέδεε Δύση και Ανατολή, με την αστείρευτη μεταφορά εμπορευμάτων και ιδεών! Γεύμα και κατόπιν επίσκεψη στο Μουσείο της πόλης και στην Παγόδα της Άγριας Χήνας (Wild Goose Pagoda), η οποία στεγάζεται στο Ναό των Ευχαριστιών (Da Ci'en Temple). Διανυκτέρευση στη Σιάν.
7
Ημέρα 7: Σιάν: Πήλινος Στρατός
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η σημερινή ξενάγηση είναι αφιερωμένη σε μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα, που έγινε τυχαία από έναν αγρότη καθώς έσκαβε για τη διάνοιξη πηγαδιού. Ο περίφημος «Πήλινος Στρατός» που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από τη Σιάν, ήρθε στο φώς το 1974 και κατασκευάστηκε 2300 χρόνια πριν για να συνοδεύει τον αυτοκράτορα «Κιν Σι Χουάνγκ» στο νεκρικό του ταξίδι. Ο τάφος του αυτοκράτορα απέχει μόλις 1½ χμ. από το σημείο που βρίσκεται ο στρατός, τοποθετημένος να αντικρίζει την εχθρική γη ώστε να του παρέχει μετά θάνατον προστασία. Ο στρατός αποτελείται από 8.099 αγάλματα που απεικονίζουν μορφές ανθρώπων και αλόγων στις φυσικές τους διαστάσεις και μάλιστα η καθεμία έχει μοναδικά χαρακτηριστικά με εκπληκτικές λεπτομέρειες ειδικά στο πρόσωπο και στα μαλλιά, ώστε να δηλώνει τη φυλή και την καταγωγή του! Επιστροφή στη Σιάν με καθοδόν στάση για γεύμα και επίσκεψη σε εργαστήριο κεραμικών. Βραδινή παράσταση στο Παλάτι της δυναστείας Tang & δείπνο με παραδοσιακά “Damplings” (είδος ζυμαρικών). Δείπνο & διανυκτέρευση στη Σιάν.
8
Ημέρα 8: Σιαν (αεροπορικώς) > Σαγκάη
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την προγραμματισμένη πτήση με προορισμό τη Shanghai. Η σύγχρονη αυτή μεγαλούπολη με τα περισσότερα από ένα λιμάνια και τα αναρίθμητα ναυπηγεία, είναι το σημαντικότερο πολιτιστικό, εμπορικό, οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της Κίνας, ενώ παράλληλα αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα κράματος ανατολικού και δυτικού πολιτισμού. Άφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο (υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο). Διανυκτέρευση στη Σανγκάη.
9
Ημέρα 9: Σαγκάη: ξενάγηση
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ολοήμερη ξενάγηση με γεύμα η οποία περιλαμβάνει περιήγηση στον Κήπο Γιού Γιουάν (Yu Garden), το Μουσείο της πόλης, την πεζοδρομημένη περιοχή Xintiandi, το παραθαλάσσιο Bund στο κέντρο της Σαγκάης, καθώς και την περιοχή Pudong (New Area), κατά μήκος του ποταμού Huangpu, απέναντι από το ιστορικό κέντρο της πόλης, στην Puxi. Για το βράδυ, εντυπωσιακή παράσταση από εξαιρετικούς ακροβάτες και δείπνο. Δείπνο & διανυκτέρευση στη Σανγκάη.
10
Ημέρα 10: Σαγκάη: ολοήμερη εκδρομή στη Σουτσόου
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Εκδρομή με γεύμα στη Σουτσόου [Suzhou], τη γνωστή επαρχιακή πόλη με το γραφικό λιμάνι, γεμάτη με κανάλια, πέτρινα γεφύρια, προσεκτικά σχεδιασμένους αρχαίους κήπους και ιστορικούς ναούς με παγόδες. Βόλτα στον κήπο «Master of Nets» με τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά μνημεία και επίσκεψη σε κλωστοϋφαντουργείο μεταξιού. Βαρκάδα με κινέζικες γόνδολες και περιήγηση στην πλακόστρωτη ιστορική οδό Pingjiang, παράλληλη με το ομώνυμο κανάλι και κέντρο της πολιτιστικής ζωής της περιοχής, όπου δεσπόζουν γραφικά τεϊοποτεία. Διανυκτέρευση στη Σανγκάη. Δείπνο & διανυκτέρευση στη Σανγκάη.
11
Ημέρα 11: Σαγκάη: προαιρετικές δραστηριότητες
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ημέρα για ελεύθερη περιήγηση ή αγορές στην πόλη και άλλες προαιρετικές δραστηριότητες. Προαιρετικά, ολοήμερη εκδρομή με γεύμα στην Hangzhou (περιήγηση στην περίφημη West Lake περιτριγυρισμένη από Ιτιές, γραφικά μονοπάτια και όμορφα αγάλματα μέσα στη λίμνη, την ιστορική οδό Hefang, το μοναδικό καλοδιατηρημένο τμήμα της αρχαίας πόλης και τέλος επίσκεψη σε φυτείες τσαγιού) . Διανυκτέρευση στη Σανγκάη.
12
Ημέρα 12: Επιστροφή από Σαγκάη
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Λίγος ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες αγορές σας, πριν τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής (μέσω ενδιάμεσου σταθμού).
13
Ημέρα 13: Άφιξη στην Ελλάδα

Τοποθεσία ταξιδιού

Δυνατότητα παράτασης στο πρόγραμμα ή συνδυασμού προορισμών. Προαιρετικά, ενδιάμεση παραμονή σε Κωνσταντινούπολη, Σιγκαπούρη ή Ντουμπάι.
You don't have permission to register