Κάνουμε Τις Επιθυμίες Σας, Ταξίδι! Η Exotic Tours είναι μια σύγχρονη εταιρία ταξιδιωτικών υπηρεσιών, με εικοσαετή εμπειρία που προσφέρει ένα μεγάλο εύρος ταξιδιωτικών επιλογών, με απόλυτη εξειδίκευση στο χώρο των εξωτικών προορισμών.

Τελευταία άρθρα
Top
Image Alt

Περού: Ενδεικτικό πρόγραμμα Αρχαιολογικής περιήγησης 10 ημερών

Tour Plan

1
Ημέρα 1: Πτήση προς Λίμα (άφιξη την ίδια ημέρα)
Αναχώρηση από Αθήνα (μέσω ευρωπαϊκού σταθμού) για την Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού.  Υποδοχή στο αεροδρόμιο, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.  Το απόγευμα ακολουθεί ξενάγηση στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, που ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα από τον Ισπανό κατακτητή Φραγκίσκο Πισάρο. Ξεκινώντας το πάρκο αγάπης στο Miraflores, με την εντυπωσιακή θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό, θα κατευθυνθούμε προς  το Huaca Pucllana, τελετουργικό κέντρο του πολιτισμού της Λίμα. Στην συνέχεια, θα πάμε στο San Isidro, οικονομικό κέντρο της πόλης και μετά στην κεντρική πλατεία, όπου βρίσκονται το Κυβερνητικό Παλάτι και το Δημαρχείο. Θα επισκεφθούμε την Μητρόπολη και θα εξερευνήσουμε το μοναστήρι του San Francisco, χτισμένο τον δέκατο έβδομο αιώνα, για να ανακαλύψουμε τα μυστήρια από τις κατακόμβες του. Διανυκτέρευση στη Λίμα.   
2
Ημέρα 2: Λίμα (αεροπορικώς) > Κούσκο (οδικώς) > Ιερή Κοιλάδα : ξενάγηση
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση προς Κούσκο. Από εκεί, μεταφορά στην Ιερή Κοιλάδα και περιήγηση στα περίφημα αρχαιολογικά ευρήματα Ινκας του Pisac, τα οποία βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο της ομώνυμης πόλης. Η ανάβαση ανάμεσα από καλοδιατηρημένους ναούς, συμπεριλαμβανομένου και ενός ηλιακού ρολογιού, προσφέρουν ένα μαγευτικό σκηνικό μαζί με τις όμορφες καλλιεργημένες πεζούλες. Αργότερα θα εξερευνήσουμε την αγορά Pisac,  με αρκετό ελεύθερο χρόνο για αγορές από τοπικές βιοτεχνίες, καθώς και για γευστική δοκιμή. Στάση σε παραδοσιακό, ξυλό-φουρνο για ένα νόστιμο empanada ή ψωμάκι. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και κατόπιν, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στην Ιερή Κοιλάδα.  
3
Ημέρα 3: Ιερή Κοιλάδα: περιήγηση > (με τρένο) > Μάτσου Πίτσου Πουέμπλο
Πρωινό στο ξενοδοχείο Θα ξεκινήσουμε την 2η ημέρα μας στην Ιερή Κοιλάδα με επίσκεψη στο Chinchero, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να μάθουμε από τους ντόπιους κατοίκους την παραδοσιακή τέχνη της βαφής και του πλεξίματος. Θα συνεχίσουμε προς το Moray, όπου η θέα είναι εντυπωσιακή, χάρη στις τεράστιες βεράντες, προσομοιώνοντας ένα μεγάλο ομόκεντρο αμφιθέατρο. Κατάφεραν με αυτό να δημιουργήσουν  20 διαφορετικά μικροκλίματα, εξασφαλίζοντας την γεωργική παραγωγή της αυτοκρατορίας. Μετά το γεύμα θα συνεχίσουμε προς το Maras, τις διάσημες αρχαίες αλυκές, από την εποχή της αποικιοκρατίας. Η αντίθεση του λευκού των αλυκών με την καταπράσινη κοιλάδα είναι εντυπωσιακή! Το απόγευμα, συνεχίζουμε στο Ollantaytambo, μια μικρή πόλη γεμάτη τοπικό χρώμα που κατοικείται από την εποχή των Ίνκας, στην οποία θα επισκεφτούμε τον κυρίως ναό που χρησιμοποιούταν ως φρούριο κατά τη διάρκεια της αντίστασης στους Ίνκας. Εκπληκτική θέα για καταπληκτικές φωτογραφίες. Κατόπιν, επιβίβαση σε τρένο από το σταθμό Ollantaytambo, με κατεύθυνση το Μάτσου Πίτσου Πουέμπλο (Aguas Calientes). Άφιξη και μετάβαση με τα πόδια συνοδεία οδηγού στο κοντινό ξενοδοχείο, για δείπνο και διανυκτέρευση. Διανυκτέρευση στην Aguas Calientes  (σημείο εισόδου στο Machu Picchu).        
4
Ημέρα 4: Μάτσου Πίτσου: ξενάγηση > (με τρένο & οδικώς) > Κούσκο
Πρωινό στο ξενοδοχείο Συνοδεία μέχρι το λεωφορείο και επιβίβαση για την εντυπωσιακή ελικοειδή διαδρομή (με εκπληκτική θέα στον ποταμό Urubamba και το φαράγγι)  προς το Machu Picchu, ένα από τα νέα επτά θαύματα του κόσμου. Η χαμένη πόλη των Ίνκας, το Machu Picchu, θα μας εκπλήξει με τις πεζούλες, τους τελετουργικούς χώρους προσκυνήματος, το σύστημα ύδρευσης και τα πάνω από 240 κτίσματα στην σχεδόν κάθετη πλαγιά του βουνού. Η ενέργεια βρίσκεται παντού γύρω μας. Μετά από την ξενάγηση, μεταφορά με το λεωφορείο πίσω στην Aguas Calientes για το γεύμα σε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής. Στην συνέχεια , επιβίβαση στο τρένο για την επιστροφή στο σταθμό Poroy και από εκεί μεταφορά στο Cusco και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στην Κούσκο.  
5
Ημέρα 5: Κούσκο : ξενάγηση
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Το πρωί θα επισκεφθούμε την Sacsayhuaman, ένα τεράστιο και εντυπωσιακό κάστρο, με κολοσσιαίες κατασκευές που  περιβάλλεται από όμορφες εικόνες που εναλλάσσονται  τέλεια μεταξύ τους. Συνεχίζουμε για το Ιερό Inca Qenqo, όπου θα δούμε τον βωμό των θυσιών ενσωματωμένο μέσα σε μια σπηλιά. Τέλος θα φτάσουμε στο Puca Pucara και το Tambomachay, μνημείο εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής γνώσης θεωρείται ως ένας από τους πυλώνες του οράματος του κόσμου των Άνδεων. Επιστροφή στο Κούσκο , όπου μεσολαβεί γεύμα. Το απόγευμα η ξενάγηση της πόλης Κούσκο ξεκινά με επίσκεψη στο San Cristobal Plaza απ’ όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε την αγορά San Pedro, που πλημυρίζει από  τοπικές γεύσεις και να μάθουμε περισσότερα για τα προϊόντα που καλλιεργούνται στην περιοχή και που προμηθεύουν όλη την πόλη. Ο ναός Korikancha μας  καλωσορίζει  με όλο του το μεγαλείο. Το όνομά του στην γλώσσα των Κέτσουα σημαίνει «Χρυσό Περίβλημα» και εξακολουθεί να γοητεύει με τους επικαλυμμένους τοίχους από χρυσό. Είναι σειρά να επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Δομήνικου. Θα περπατήσουμε από San Blas, την γειτονιά των τεχνιτών, στο δρόμο της Hatun Rumiyoc, σταματώντας στο παλάτι Roca Inca, όπου σήμερα είναι το παλάτι του Αρχιεπισκόπου και επίσης στον περίφημο δωδεκάγωνο λίθο. Περιήγηση μέχρι την Κεντρική Πλατεία όπου θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό με τα πολύτιμα και όμορφο αποικιακά αριστουργήματα. Διανυκτέρευση στην Κούσκο.      
6
Ημέρα 6: Κούσκο (οδικώς ~ 10 ώρες) > Πούνο
Πρωινό στο ξενοδοχείο Αναχώρηση οδικώς με κατεύθυνση το Πούνο, με αρκετές στάσεις καθοδόν στα σημαντικά αξιοθέατα που προσφέρει αυτή η μοναδική διαδρομή. Πρώτη στάση στο Andahuaylillas για να επισκεφθούμε το πανέμορφο εκκλησάκι του θεού Wiracocha, όπου ξεχωρίζουν οι τοίχοι και τα στενά δρομάκια. Στάση για γεύμα σε ευνοϊκό σημείο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την θέα που προσφέρει η περιοχή “La Raya”, ένα φυσικό σύνορο μεταξύ Κούσκο και Πούνο. Τέλος, επίσκεψη στο τοπικό μουσείο Pucara, με δυνατότητα αγοράς κεραμικής φιγούρας με το τοπικό κλασικό σχήμα του ταύρου. Άφιξη στο Πούνο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση στο Πούνο.        
7
Ημέρα 7: Πούνο : Λίμνη Τιτικάκα
Πρωινό στο ξενοδοχείο Ημέρα αφιερωμένη σε ολοήμερη εκδρομή στην περίφημη λίμνη Τιτικάκα (μέγιστης διάρκειας έως και ~ 10 ώρες). Η περιήγηση αρχίζει με επίσκεψη στο Uros, όπου οι ντόπιοι θα μας καλωσορίσουν στις πλωτές κατοικίες τους, χτισμένες με καλάμια totora. Συνεχίζουμε για το νησί Taquile, όπου οι κάτοικοι, διατηρώντας τις παραδόσεις των προγόνων τους, θα μας υποδεχθούν με πολύχρωμες παραδοσιακές ενδυμασίες. Δυνατότητα να εξερευνήσουμε το νησί και να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα στην λίμνη. Ακολουθεί παραδοσιακό γεύμα με τοπικά προϊόντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Άφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο (υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο). Διανυκτέρευση στο Πούνο.
8
Ημέρα 8: Πούνο (αεροπορικώς) > Λίμα
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση προς Λίμα. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για βόλτες ή άλλες προαιρετικές δασρτηριότηες στην πρωτεύουσα της χώρας. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα γευστικές δοκιμές στην πόλη. Διανυκτέρευση στη Λίμα.       
9
Ημέρα 9: Επιστροφή από Λίμα
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Λίγος ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες αγορές σας, πριν τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής (μέσω ενδιάμεσου σταθμού).  
10
Ημέρα 10: Άφιξη στην Αθήνα

Τοποθεσία ταξιδιού

    Δυνατότητα παράτασης στο πρόγραμμα ή συνδυασμού προορισμών. Διατίθεται πληθώρα εναλλακτικών ως προς τη μέγιστη ευελιξία στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Οι προσδοκίες, η επιθυμητή χρονική διάρκεια, καθώς και ο ενδεδειγμένος οικονομικός προϋπολογισμός, συνθέτουν τα καταλληλότερα κριτήρια για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό  ταξίδι όπως εσείς το έχετε ονειρευτεί!        
You don't have permission to register