Κάνουμε Τις Επιθυμίες Σας, Ταξίδι! Η Exotic Tours είναι μια σύγχρονη εταιρία ταξιδιωτικών υπηρεσιών, με εικοσαετή εμπειρία που προσφέρει ένα μεγάλο εύρος ταξιδιωτικών επιλογών, με απόλυτη εξειδίκευση στο χώρο των εξωτικών προορισμών.

Τελευταία άρθρα
Top
Image Alt

Σρι Λάνκα: Ενδεικτικό πρόγραμμα 9 ημερών

Tour Plan

1
Ημέρα 1: Αναχώρηση
Αναχώρηση από Ελλάδα και πτήση (μέσω ενδιάμεσου σταθμού) με τελικό προορισμό το Κολόμπο, στη Σρι-Λάνκα. Άφιξη την επόμενη ημέρα.
2
Ημέρα 2: Άφιξη στο Κολόμπο/ Νεγκόμπο
Άφιξη στο αεροδρόμιο του Κολόμπο. Υποδοχή, μεταφορά στο Negombo και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο στη διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη πόλη. Δείπνο & διανυκτέρευση στο Negombo.
3
Ημέρα 3: Ανουρανταπούρα - Εθνικό Πάρκο Wilpattu
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο Εθνικό Πάρκο Wipattu το οποίο θα επισκεφθούμε κατά τη διαδρομή μας για την πόλη Ανουρανταπούρα, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μια από τις αρχαίες πρωτεύουσες της Σρι Λάνκα, διάσημη για τα καλά διατηρημένα ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού. Άφιξη στο πιο γνωστό εθνικό πάρκο του νησιού, το Wilpattu, το χαρακτηριστικό του οποίου είναι οι φυσικές λεκάνες νερού με άμμο, γνωστές ως Willus. To πάρκο είναι επίσης γνωστό για τον πληθυσμό των λεοπαρδάλεων που ζουν εκεί, καθώς και για την ποικιλία ζώων και φυτών που κατοικούν αρμονικά στο φυσικό τους περιβάλλον. Δείπνο & διανυκτέρευση στη Ανουρανταπούρα.
4
Ημέρα 4: Ανουρανταπούρα > Nταμπούλα: ξενάγηση πόλης
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα ξεναγηθούμε στην Ανουρανταπούρα, μία από τις πιο σημαντικές ιστορικές πόλεις και κέντρο του βουδισμού Τεραβάντα για πολλούς αιώνες. Θα κάνουμε ένα βήμα πίσω στον χρόνο καθώς θα περάσουμε μέσα από τις γιγάντιες στούπες της Ruwanweli και της Jetavanaramaya χαρακτηριστικά παραδείγματα την ανόδου και της πτώσης των αρχαίων πολιτισμών μέσα από τα ερείπια των ναών. Θα επισκεφθούμε το ναό Sri Maha Bodhi o οποίος είναι το σπίτι του ιερού δέντρου bodhi που φυτεύτηκε το 236 και πιστεύεται ότι είναι το παλαιότερο δέντρο που φυτεύτηκε από ανθρώπους στον κόσμο. Τέλος θα σταματήσουμε στο ναό Isurumuniya για να θαυμάσουμε τα όμορφα γλυπτά τα οποία αφηγούνται ιστορίες χιλιάδων ετών. Ακολουθεί πικ νικ στις όχθες τις λίμνης Eth Pokuna. Μετά το τέλος του πικ-νικ αναχώρηση προς Νταμπούλα. Δείπνο & διανυκτέρευση στην Νταμπούλα.
5
Ημέρα 5: Νταμπούλα- ξενάγηση Πολοναρούβα
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η σημερινή ημέρα μας οδηγεί στην Πολοναρούβα, πρωτεύουσα της ινδικής δυναστείας Τσόλα στα τέλη του 10ου αιώνα. Ο καλύτερος τρόπος για να κινηθείτε ανάμεσα στα ερείπια των 1.000 ετών της Πολοναρούβα τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση είναι με ποδήλατο. Μόλις περάσει η ζέστη των πρωινών ωρών, θα επισκεφθούμε περισσότερα παλάτια, ναούς και στούπες.Το αποκορύφωμα θα είναι οι τεράστιοι πέτρινοι Βούδες: γλυπτά από γρανίτη ύψους 14 μέτρων, αγάλματα του εμβληματικού ανακλινόμενου Βούδα που αντιπροσωπεύουν το ζενίθ της γλυπτικής βράχων Sinhalese. Θα επισκεφθούμε επίσης το καλά διαμορφωμένο μουσείο, το οποίο διαθέτει μοντέλα πολλών κτιρίων, όπως ήταν στην εποχή τους. Αφού απολαύσουμε το μεσημεριανό πικ νικ, θα κάνουμε μια σημαντική επίσκεψη στο υπέροχο παλάτι της Sigiriya (Lion Rock). Aυτή η βραχώδης προεξοχή που υψώνεται από τις γύρω πεδιάδες, συμπληρώνεται από ένα ερειπωμένο παλάτι. Θα ήταν μια όμορφη άσκηση να φτάσουμε στην κορυφή, καθώς η θέα θα μας αποζημιώσει και ο συνοδός μας θα μας αφηγηθεί ιστορίες από τον αρχαίο πολιτισμό που κάποτε ζούσε εκεί. Δείπνο & διανυκτέρευση στην Νταμπούλα.
6
Ημέρα 6: Νταμπούλα - ξενάγηση πόλης > Κάντυ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Το πρωί θα κάνουμε μια σύντομη διαδρομή προς τον απίστευτο ναό σπήλαιο της Νταμπούλα. Εδώ θα ανακαλύψουμε πέντε σπηλιές γεμάτες με περίπου 150 όμορφα αγάλματα και ζωγραφιές του Βούδα, μερικά έως και 2.000 ετών παλιά. Θα εξερευνήσουμε το μαγικό συγκρότημα σπηλαίων, καθώς ο ξεναγός θα μας εξηγήσει γιατί αυτός ο χώρος έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και είναι τόπος λατρείας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το απόγευμα ξεκινά το ταξίδι μας για την πόλη Κάντυ. Kατά τη διάρκεια της διαδρομής θα κάνουμε μια στάση στην πόλη Ματάλε, για να επισκεφθούμε ένα τοπικό κήπο μπαχαρικών και να μάθουμε γιατί τα μπαχαρικά έχουν διαδραματίσει τόσο σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική κληρονομιά της Σρι Λάνκα. Άφιξη στην Κάντυ και ελεύθερη ώρα για να εξερευνήσετε την πόλη. Παρόλο που είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, διατηρεί μια χαλαρή ατμόσφαιρα και προτείνουμε να κάνετε μια ήσυχη βόλτα γύρω από την κεντρική λίμνη. Δείπνο & διανυκτέρευση στην Κάντυ.
7
Ημέρα 7: Κάντυ - ξενάγηση πόλης
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η Κάντυ είναι μια από τις πιο ευχάριστες πόλεις της Σρι Λάνκα, περικυκλωμένη από πράσινους λόφους, μια γραφική λίμνη, παλιά καταστήματα και υπέροχα εστιατόρια. Κάποτε φιλοξενούσε τον τελευταίο βασιλιά της χώρας ο οποίος κατάφερε να αντισταθεί για αρκετό καιρό στον έλεγχο των Ευρωπαίων που είχαν καταλάβει τις παράκτιες περιοχές. Το πρωί θα επισκεφθούμε τον Ναό του Δοντιού ή Dalada Maligawa όπου στεγάζεται το πιο ιερό λείψανο της χώρας: ένα δόντι που λέγεται ότι είναι του Βούδα και οι προσκυνητές έρχονται να αποτίσουν φόρο τιμής ήδη από τον 16ο αιώνα. Αξίζει να επισκεφθούμε επίσης τους υπέροχους Βοτανικούς κήπους Peradeniya με την τεράστια συκιά και την εντυπωσιακή συλλογή ορχιδέας, οι οποίοι θεωρούνται από τους καλύτερους βοτανικούς κήπους σε όλη την Ασία. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε μια πολιτιστική παράσταση. Δείπνο & διανυκτέρευση στην Κάντυ.
8
Ημέρα 8: Κάντυ > Κολόμπο
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η σημερινή μέρα θα μας μεταφέρει στο Κολόμπο, την ψυχή και πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, μια πόλη έτοιμη να μας προσφέρει πολιτιστικές, εμπορικές και γευστικές εμπειρίες. Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται η γραφική λίμνη Beira, στην οποία φιλοξενούνται οι βουδιστικοί ναοί Seema Malaka και Gangaranaya. Θα επισκεφθούμε τo εθνικό μουσείο που θα μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο, καθώς είναι ένα ανακαινισμένο αρχοντικό ενός αποικιακού κυβερνήτη και το οποίο βρίσκεται κοντά στο καταπράσινο πάρκο Viharamahadevi και την ιστορική πλατεία Ανεξαρτησίας. Δείπνο & διανυκτέρευση στο Κολόμπο.
9
Ημέρα 9: Επιστροφή στην Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

Τοποθεσία ταξιδιού

You don't have permission to register