Κάνουμε Τις Επιθυμίες Σας, Ταξίδι! Η Exotic Tours είναι μια σύγχρονη εταιρία ταξιδιωτικών υπηρεσιών, με εικοσαετή εμπειρία που προσφέρει ένα μεγάλο εύρος ταξιδιωτικών επιλογών, με απόλυτη εξειδίκευση στο χώρο των εξωτικών προορισμών.

Τελευταία άρθρα
Top
a

Exotic Tours

Στα κορυφαία αξιοθέατα του Περού

Το ταξίδι στο Περού είναι μια πραγματικά μοναδική και ανεκτίμητη εμπειρία ζωής σε μια χώρα γεμάτη ιστορία από αρχαίους πολιτισμούς και γεωλογικά θαύματα.  Για το λόγο αυτό, σας παρουσιάζουμε τα σημεία που δεν θα πρέπει να παραλείψετε στο ταξίδι σας στη μυστηριώδη και εντυπωσιακή χώρα του Περού στη Λατινική Αμερική.

 

  1. Κατακτήστε το Machu Picchu και περπατήστε το “Inca Trail”

Το Machu Picchu, ένα από τα πιο σεβαστά τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο. Αυτή η αρχαία πόλη είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία της ιστορίας του Περού και είναι μια πόλη των Incas που ποτέ δεν ανακαλύφθηκε από τους Ισπανούς.

Αυτό που κάνει τον προορισμό ακόμα πιο θεαματικό ήταν ότι παρέμεινε κρυφός από τον κόσμο μέχρι την ανκάλυψη του από τον εξερευνητή Χίραμ Μπινγκχάμ το 1911. Το Machu Picchu προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και είναι γνωστό ότι αποτελεί το δημοφιλέστερο πόλο έλξη της Νότιας Αμερικής. Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τη χαμένη πόλη των Incas είναι να διασχίσετε το αναζωογονητικό Inca Trail που σας επιτρέπει να ακολουθήσετε τα ακριβή βήματα του Hiram Bingham, του ανθρώπου που ανακάλυψε τον Machu Picchu.

 

  1. Επισκεφτείτε τη λίμνη Τιτικάκα και τα πλωτά νησιά.

Η λίμνη Titicaca, η υψηλότερη πλεύσιμη λίμνη στον κόσμο σε υψόμετρο 3.810 μέτρων, προσφέρει στους επισκέπτες μια συναρπαστική εμπείρία στα πλωτά νησιά της, γεμάτα από την ιστορία των Incas. Το μεγαλύτερο αξιοθέατο στη λίμνη είναι το νησί Uros, ένα τεχνητό νησί που δημιουργήθηκε από μια φυλή που προηγήθηκε των Incas. Η ίδια η λίμνη θεωρείται ένας από τους πιο ήσυχους και γραφικούς προορισμούς στη χώρα και σίγουρα πρέπει να την επισκεφθείτε.

 

  1. Βυθιστείτε στο φαράγγι Colca.

Το φαράγγι Colca είναι ο καλύτερος προορισμός πεζοπορίας στο Περού. Βρίσκεται στην περιοχή Αρεκίπα των Άνδεων και είναι γεμάτο από εκπληκτικά τοπία. Το φαράγγι πιστεύεται ότι είναι διπλάσιο από το Grand Canyon και θεωρείται ότι είναι η απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία του Περού.

Ακόμη και αν η πεζοπορία δεν είναι ανήκει στις προτιμήσεις σας, μπορείτε πάντα να επισκεφθείτε το φαράγγι για να δείτε τη θεαματική ομορφιά ή να κοιτάξετε το εξαιρετικά σπάνιο κόνδορα των Άνδεων, ένα πουλί που είναι γνωστό ότι έχει το μεγαλύτερο άνοιγμα φτερών στον κόσμο.

Το πιο μεγάλο φαράγγι του κόσμου βρίσκεται επίσης στο Περού και είναι το Cotahuasi. Αρκετά κοντά στο φαράγγι Colca και αρκετά πιο δύσβατο από αυτό. Η κοσμοπολίτικη πόλη Arequipa, μία από τις πιο φιλικές πόλεις του Περού, αποδεικνύεται ότι είναι η τέλεια βάση για να εξερευνήσετε τα δύο φαράγγια.

  1. Δείτε την άγρια ομορφιά του εθνικού πάρκου Manu.

Το Parque Nacional Manu είναι ένα εθνικό πάρκο που προσφέρει μια συναρπαστική ποικιλία τροπικών δασών και οικοσυστημάτων. Είναι ένα από τα πιο προστατευμένα πάρκα στον κόσμο και έχει πιστοποιηθεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους κατάφερε να διατηρήσει την ανέγγιχτη ομορφιά του είναι το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά απομακρυσμένο, το οποίο καθιστά πολύ δύσκολη την πρόσβαση. Η καλύτερη στιγμή για να το επισκεφθείτε είναι μεταξύ των μηνών Ιουνίου έως Νοεμβρίου.

  1. Ανακαλύψτε το Περουβιανό τροπικό δάσος του Αμαζονίου

Το πιο μαγευτικό τροπικό δάσος στον κόσμο.

Γνωρίζατε ότι το Περού φιλοξενεί τη δεύτερη μεγαλύτερη έκταση του τροπικού δάσους μετά τη Βραζιλία; Ο Αμαζόνιος καλύπτει το 60% περίπου του Περού και ο Περουβιανός Αμαζόνιος φιλοξενεί ένα από τα πιο ποικιλόμορφα οικοσυστήματα στον κόσμο.

Μια από τις καλύτερες εμπειρίες είναι να κοιμηθείτε σε μια ανοιχτή αλλά ασφαλή καμπίνα στη μέση της ζούγκλας του Αμαζονίου. Οι φωνές των πιθήκων, το απόκοσμο ψυχρό συναίσθημα, το γαλήνιο περιβάλλον και ο ήχος της βροχής, σας φέρνει σε μια άλλη εποχή και σας αφήνει να απολαύσετε τις μικρές ομορφιές της Μητέρας Φύσης με το καλύτερο τρόπο.

 

You don't have permission to register